Hjemmekontoret mitt er (så godt som) ferdig!

Endelig!

Nå har jeg endelig fått opp et ordentlig hjemmekontor igjen – sånn som jeg har drømt om det i mange år. Det er ikke helt, HELT ferdig enda, for det mangler fortsatt bakveggen og jeg må fortsatt justere litt på skapdører og sånt, men nå er det i alle fall på plass. Og det ble nøyaktig like fint som jeg hadde sett for meg at det skulle bli.

Det tok litt tid denne gangen, fordi IKEA klarte å gi meg feil pakke den første gangen, og de hadde ikke det jeg skulle ha når jeg skulle bytte, og da måtte jeg kjøre til en annen butikk som lå enda lenger unna, men jeg klarte det til slutt. Og med litt god hjelp av han som plutselig oppdaget at han var en racer på å montere møbler, så kom det fort opp. Og så var det bare å begynne å sortere og rydde og finne ut av hva fra kaoshaugen min som skulle hvor.

Og resultatet ble så bra!

 

I disse skapene og hyllene har jeg nå hele livet mitt organisert! 🙂

I skuffen til venstre har jeg gadgeter som Kindle, en mobiltelefon jeg bare bruker av og til, ladere, lesebriller og andre ting jeg alltid lurer på hvor i svarte heite jeg egentlig gjorde av. Over der, bak den geniale skråplata, ligger ark og regninger og slikt som er ferdig håndtert men som ikke har funnet plass i permen sin enda – og den står i skapet under.

I skuffen til venstre har jeg penner, blyanter og sånt som jeg bruker ofte, pluss annet nipsnaps som er greit å ha tilgjengelig. I hyllen over ligger dagbok, bullet journal og planlegger klar for dyst og videre organisering. I hyllen over der igjen ligger blanke ark klare for mating i skriveren, og over der igjen ligger regninger og papirer som må håndteres i løpet av kort tid. Kommer det en regning i posten, havner den rett i den hylla, sånn at jeg har det ferdig sortert til å fikse det – og så legge det over i skråhylla på venstre side om jeg ikke setter det rett inn i permen. I den øverste hylla står det litt pynt – legg spesielt godt merke til den fine treugla som datteren min lagde til meg for noen år siden. Den måtte visst være med, den også. 🙂

Ellers er det to store skuffer bak stolen, på høyre side. I den øverste har jeg tegnesaker, hullmaskin og annet kontormateriell som jeg ikke bruker hver dag. Og i den under har jeg lagt mini-pcen min, som stort sett bare blir med meg ut om jeg skal ha en kjapp arbeidsdag et annet sted og jeg egentlig bare trenger en pc å skrive dokumenter på.

Dette er altså Hemnes arbeidsbord med påbygningsdel fra IKEA, og jeg har pimpet det litt med noen finere knotter som jeg kjøpte fra Bauhaus på veien hjem igjen (du ser litt av detaljen på det øverste bildet). Stolen og teppet er også fra IKEA, men det kjøpte jeg i sommer.

Det var mye slit, men det var så verdt det! Nå sitter jeg altså her og har Orden på Livet Mitt mens jeg jobber hjemmefra, og det kjennes bare så rent og oversiktlig og rolig i kroken min nå at jeg gjerne blir sittende her lenge utover kvelden også. Som nå, når jeg sitter og blogger om det. Eller bare skal sjekke facebook eller google et eller annet. Hjemmekontoret er også en av de første tingene man ser når man kommer inn i stua, og jeg blir i godt humør av det, kjenner jeg, når jeg kommer hjem og alt annet ellers er ganske rotete. Her er mitt lille nirvana av zen, hvor alt er hvor det skal være, og det er tomme, hvite overflater og bare for meg å sette meg ned og jobbe, drømme opp et eller annet fint prosjekt, planlegge i enten bullet journal eller almanakk – eller skrive i dagboken min, mens jeg nyter en kopp te og hører på litt rolig musikk.

Akkurat hva jeg trengte, faktisk. 🙂

Nå står det bare igjen å rydde litt i bokhaugen på sidene og finne ut hvor jeg skal gjøre av skriveren. Antagelig kommer jeg bare til å sette den på de hvite kassene i hjørnet til høyre.

Har du et hjemmekontor?

Følg meg på Facebook og Bloglovin også, så blir jeg glad! 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comment

 1. Så ryddig arbeidsplass. Jeg har pulten min på kjøkkenet og alt som kommer inn gjennom døra mellomlander der. Tror det er en naturlov

  Så kjekt at du kan jobbe hjemmeifra, – det er verre for meg som er lærer . men, blogginga skjer jo hjemmebane 🙂
  Nann Karin postet nylig…Søndagsstrikk: Oppskrift på tova votterMy Profile

  1. Nienna says: Svar

   Ja. Jeg kan bekrefte at dette er en naturlov! Jeg har selv et bord akkurat der, og det er HELT umulig å holde den plassen ryddig. 🙂
   Nienna postet nylig…En av de beste tingene med å jobbe hjemmefra…My Profile

 2. Så flott det ble. Og så gjennomtenkt! Bedre enn den papirhaugen på gjesterommet som inneholder vårt liv de siste 2,5 år. Men vi vet jo at ALT er der da…

  1. Nienna says: Svar

   Takk! 🙂 Og ja, jeg har fortsatt et par sånne hauger jeg også. Sånn delt opp i kjekke epoker; før og etter flyttelasset som gikk hit, for eksempel, hvor før-delen antagelig er i kjelleren i et sted, i den haugen som bare skulle være «midlertidig» til jeg fikk det andre på plass… Hehe.
   Nienna postet nylig…En av de beste tingene med å jobbe hjemmefra…My Profile

 3. Så fint hjemmekontor du har fått deg! Og så utrolig godt organisert! Flink du er!
  Jeg har (G)hjemmekontor på spisebordet. Heldigvis er borte 4 meter langt, så jeg har goood plass 🙈 men nå får jeg snart mitt splitter nye kontor …

  God kveld til deg!
  Klem!

  1. Nienna says: Svar

   Takk! 🙂 Ja, jeg er kjempefornøyd, altså. 🙂 Hjemmekontor på spisebordet funker det også, om det bare er langt nok, sånn som du har. Men jeg vet ikke engang om fire meter hadde vært langt nok til det rotet jeg hadde spart meg opp nå! 🙂
   Nienna postet nylig…En av de beste tingene med å jobbe hjemmefra…My Profile

 4. Det ble råflott!

  Jeg har ikke noe kontor, jeg…. hjemme i hvert fall, men jeg blogger fra mobil og det hender jeg tar med meg PC hjem. Ikke hver dag. En dag….. skal jeg ha en egen pc hjemme og skrivepult som er bare min?
  Avdelingholt/ Anja Holt postet nylig…Løpsk saftflaske angreip gamal sogndalsstrenarMy Profile

  1. Nienna says: Svar

   Thank you! 🙂

   A desk of ones own, ja… lettere modifisert fra «A room of ones own», for det har jeg skjønt for lenge siden at ikke kommer til å skje helt med det første. 🙂
   Nienna postet nylig…En av de beste tingene med å jobbe hjemmefra…My Profile

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge