Helgeplanen. Vs helgerealiteten.

Du vet, en bloggers liv er ikke alltid så glamorøst. Sånn egentlig. Bak kulissene. Altså.

Planen for denne min vakre, barnefrie lørdag, var omtrent følgende:

Prioritet 1: Få alt gjort. Klesvasken spesielt. Gulvvasken: absolutt. Bære møbler jeg har skrudd fra hverandre ned i kjelleren. Få vekk de posene med julepynt som bare på en måte landa i et hjørne. Skifte på senga.

Deretter: Dusje, pleie huden, sette på litt rolig musikk, og gjøre litt deilig yin yoga mens duftlyset brenner og sprer glede og lykke i min ganske stue. Kanskje gå en tur, for å pleie min dårlige samvittighet for å ikke ivareta min fysiske helse og form bedre.

Men.

Jeg skulle visst bedre.

Jeg skulle visst MYE bedre.

For jeg ble invitert i en familiegreie i dag, men hadde altså denne nagende, uforklarlige følelsen av at «nei, du drar ingen steder i dag». Så jeg ble hjemme.

Det køddige med sånne stemmer er at de ofte har rett.

Ja, jeg fikk hengt opp en klesvask. Og jeg fikk satt på en ny.

Men da jeg en times tid senere skulle begynne på den delen med å bære ned det demonterte kjøkkenbordet som stod her hjemmekontoret mitt står nå…?

Da måtte jeg snu i trappa. Og gå opp og hente støvlene.

I tilfelle du er en av de som er litt trege i oppfattelsen her, og ikke umiddelbart ser det absurde i at man trenger STØVLER for å ta seg ned i kjelleren…

…så skal jeg gi deg en liten tenkepause nå, sånn at det kan demre litt for deg.

Som det måtte for meg.

Jupp.

Det skal rett og slett ikke være så mye vann i en kjeller at man må sette sine yndige små føtter i støvler for å ta seg frem.

Det vannet skal helst være andre steder.

Som for eksempel henholdsvis i vaskemaskinen, eller foretrekkbart da aller helst i et SLUK.

Den forbanna vaskemaskinen hadde bestemt seg, midtsyklisk, for å kaste hendene sine i været like he just didn’t care, og TØMME ALT UTOVER HELE FORBANNA KJELLERGULVET. Før den bare oppga livet og mumlet noen merkelige tegn i displayet.

Og jeg bare…

Og gulvet bare…

Og jeg bare…

!!!

For å være helt sikker på å gjøre det vanskeligst mulig, så er dette et gammelt murkjellergulv. Det har åpenbart sine særegenheter. Så istedenfor å bare føre vannet sånn omtrent rett i sluket – som er rett utenfor vaskerommet (jeg skal ikke engang nevne det sluket som er I VASKEROMMET) – så tenkte det nok at det ble litt for enkelt, sånn i lengda. Det førte isteden vannet i en stor elv rett forbi sluket, før det lagde en liten, koselig innsjø under trappa. Altså det lengst mulig borte stedet, som var minst tilgjengelig. Fordi fuck you, that’s why. Antagelig.

Så der tilbrakte jeg de neste timene, da. Først med en langkost, for å få faenskapet ned i det sluket det passerte et sted langt der borte på veien.

Og så med støvbrett, en liten kost og en bøtte.

Fordi sluket følte seg så forbigått at det til slutt ga faen, det og, og tenkte at «nå er det for svarte meg nok, nå gidder ikke JEG å ta i mot mer vann!»

(Og hvis du tror du får spesielt mye vann kostet opp på et støvbrett om gangen, så er jeg redd jeg må realitetsorientere deg litt. Det gjør du altså ikke. Jeg har empiri. Det er også fantastisk mye vann i en vaskemaskin.)

 

Jeg hadde riktignok tenkt jeg kanskje skulle trene litt i dag. Bygge litt styrke og forbrenne litt fett.

Jau.

Det fikk man jo gjort.

Man fikk bare ikke gjort spesielt mye annet.

 

Men klokka er nå litt over åtte. Klesvasken min er kjørt hjem til mamma, som redder den for meg i kveld. Og her sitter jeg nå. Sliten, med rygg som har fått litt juling av den store Kampen mot Vannet, og med store planer om å ikke gjøre en damned shit mer i dag.

Bortsett fra kanskje den dusjen.

Og lykkebringende duftlys.

Og yoga.

Jeg mener også at jeg kanskje har fortjent et glass vin.

 

Følg meg på Facebook og Bloglovin også, så blir jeg glad! 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comment

  1. Ta med vinen i dusjen. Ta med flaska til sengs. Herregud for en dag du har hatt!!! Store klemmer til deg!
    Avdelingholt/ Anja Holt postet nylig…Elveveien og Tipo 00My Profile

  2. Støtter Anja, håper du tok med hele flasken i sengen! For en dag… for no’ dritt!!

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge