Forbedringer på kjøkkenet!

Det er rart hva en BuJo kan stelle istand, egentlig.

Jeg satt meg  jo ned i januar og lagde en liste over vaner jeg ville bygge opp. Ting jeg skulle fokusere på og være flink til. Og mye av det går bra. Noe av det… ikke SÅ veldig bra.

Så langt i januar har jeg bare klart å ha TO bilfrie dager, faktisk – noe som er ganske vanvittig, siden jentungen får buss til og fra skolen og jeg jobber hjemmefra. Så jeg begynte å tenke over det for et par dager siden. Hva er det jeg bruker den bilen til hele tida? Svaret var ikke vanskelig å finne, og det kom fort. Jeg bruker den på småkjøring til og fra butikker. Fordi jeg har ingen matplan og ingen handlelister. Og jeg har ikke det, fordi jeg ikke har noen plass til å lagre maten uansett. Den lille fryseboksen over kjøleskapet er propp full, jeg får ikke plass til så mye som en baconpakke der nå, og kjøleskapet er ikke spesielt stort, det heller.

Løsningen ga også seg selv.

Jeg fikk en del penger til jul av familien, og de ble godt investert i dag. Elkjøp hadde EN igjen av en fryser som passer helt aldeles utmerket ved siden av kjøleskapet mitt, og det tok ikke kjæresten min mange minutter å bære den pulten som stod der før ned i kjelleren heller. Han reddet også dagen ved å egenhendig bære den nye fryseren opp i andre etasje der jeg har leiligheten min, og få den på plass for meg.

Fin, sant? 🙂 Duken er forøvrig en gammel gardin som jeg fikk av mamma, som sikkert har fått den fra sin mamma igjen, og fatet er kjøpt på bruktbutikk for mange år siden.

Så nå, kjære leser, har jeg altså en dypfryser igjen. Og jeg kan husmore meg skikkelig med å bake, lage opp store middagsporsjoner og så videre. For det er så innmari mye matsvinn her også, sant, og det kan jeg egentlig ikke leve med. Når en oppskrift bare krever en halv løk eller en halv squash eller hva som helst, så går jo resten i søpla. Nå kan jeg faktisk bare doble den oppskriften, da, og så får jeg mat til fryseren og senere dager samtidig. Uten å måtte bruke bensin på å kjøre frem og tilbake også, og uten å bidra til mer forurensning enn jeg må.

Dette er så vinn-vinn at jeg blir helt lykkelig av å tenke på det.

Bilfrie dager og mat i fryseren. Så mye mindre svinn, så mye mindre stress, så mye mer miljøvennlig og økonomisk.

Alt takket være en BuJo, sånn i utgangspunktet.

Men nå trenger jeg tips! Det er faktisk 5 år siden jeg flytta fra huset mitt og fryseren min nå, og den var jeg egentlig ikke spesielt flink til å bruke heller – for den stod langt nedi den mørke og kronglete kjelleren.

Så spørsmålet mitt, kjære leser, er derfor:

Hva er den mest økonomiske og smarteste og miljøvennlige måten du bruker fryseren din på?

 

Følg meg på Facebook og Bloglovin også, så blir jeg glad! 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

15 Comment

 1. Brød!

  Pizzasnurrer/ kanelsnurrer – når du bare er småfysen. Ikke reis på bensinstasjonen!

  Supper og gryter!!!

  Og kjøp ting som går ut på dato i dag eller i morgen. Ofte billigere! Lag opp og frys!
  Avdelingholt/ Anja Holt postet nylig…Blinke, blinke stjernelillMy Profile

  1. Nienna says: Svar

   Takk for tips! Ja, her skal det bakes etterhvert! 🙂 De siste dagene nå har gått med til å lete etter de gode tilbudene og ellers fylle opp med restemat og alt mulig jeg kan tenke på. Og det er så godt å endelig kunne gå i halv-pris-hylla med mat som er i ferd med å gå ut, for nå har jeg faktisk muligheten til å redde det! 🙂
   Nienna postet nylig…Jeg har fått pakke fra Villheim!My Profile

 2. Abelone says: Svar

  Gratulerer med ny fryser! Det ble riktig koselig med duk og fat oppå!

  Brød er absolutt en nødvendighet hos oss. Boller og frossen pizza er derimot skummelt å ha i fryseren. Ligger det der går det unna… Ellers har jeg mye bær i fryseren. Fryser også brune bananer og bruker dem som basis i is og smoothie.

  Hender jeg er i Sverige og hamstrer, da er det karbonadedeig, bacon og kyllingfilet (men etter å ha sett fri redder høna skal jeg jammen se etter høneprodukter).

  I tillegg er jeg veldig glad i å handle hos fiskebilen. Det koster litt mer enn å kjøpe fisken på nærmeste butikk, men fisken har ikke vært i Kina for bearbeiding og er pakket i mindre plast – i tillegg til at den smaker 100 ganger bedre.

  *den følelsen når man klarer å skrive feil i regnestykket for å legge inn kommentar!*
  Abelone postet nylig…En luftig utfordringMy Profile

  1. Nienna says: Svar

   Hahahaha! Jeg kjenner den følelsen! 😀

   Og takk for tips! Jeg har lurt litt på den fiskebilen. Hvor finner man den, og hvor mye dyrere er det, og er fisken vill? Og ja, jeg har den lille fryseren full av blåbær fra i høst, som jeg kanskje må tenke på å begynne å spise opp snart. Smoothier, kanskje. 🙂
   Nienna postet nylig…Jeg har fått pakke fra Villheim!My Profile

 3. Her blir ting liggende relativt kort i fryseren, før det brukes, vi har 2 stykk kjøleskap med tre hyller fryser i hver pluss en stor fryser.

  Der er det karbonadedeig, and og masse, masse frossen bær til smoothie.
  Jeg storhandler en gang i uken og fyller på. Smarteste jeg har begynt med, økonomisk og veldig praktisk for å slippe å småhandle hver dag.

  Ha en riktig god helg 🙂
  Klem!

  1. Nienna says: Svar

   Ja, det kan jeg tenke meg… Du har vel ganske mange flere i heimen også, her er vi jo bare halvannet menneske i og med at det bare er meg og en unge som bor her halve tiden. Men det å storhandle en gang i uken er et kjempegodt tips. Har testet det litt nå som jeg faktisk har plass til å lagre ting, og det er så mye mindre stress!
   Nienna postet nylig…Jeg har fått pakke fra Villheim!My Profile

 4. Så lur du er! Jeg vet ikke helt hva jeg skulle gjort uten min dyprfryser!
  Mine beste tips er: Kjøp mat som holder på å gå ut på dato på tilbud, frys ned til du trenger det. Er det f.eks 40% på alt på frukt og grønt på coop obs kjøper vi en del, og forveller til å ha til middager senere. Eller finner vi lammestek på spar, ja da kjøper vi det alltid.
  Vi kjøper også brune bananer på tilbud og lager smoothie.
  Anita Husevåg postet nylig…6 mnd uten sukker!? Tror du vi kan klare det?My Profile

  1. Nienna says: Svar

   Forvelling, ja, DET er lurt! Jeg gjorde det litt i fjor, men plassmangel forhindret noe særlig med effektivitet resultat. Nå, derimot. Nå kan jeg gjøre det! Må bare finne ut av hva som kan forvelles, egentlig. Brokkoli og blomkål vet jeg om. Er det mer?
   Nienna postet nylig…Jeg har fått pakke fra Villheim!My Profile

 5. Her må jeg følge med 🙂 Jeg har nemlig en DIGER fryser på vaskerommet som fungerer som stellebord for minsten. Jeg burde absolutt laget mer mat å lagt i den for å bare ta opp.

  * Sette seg ned å planlegge* Men jeg har mange ideer til hva du kan lage til den da 😛
  * Kjøttkaker
  * Lapskaus
  * Pizzasnurrer
  * Fylte horn
  * Rundstykker
  * Sjokoladekake
  * Medisterkaker
  * Farsekaker
  * Lunsjkaker
  Fru Jacobsen (@frujacobsenno) postet nylig…Lørdagsgodt for de minsteMy Profile

  1. Nienna says: Svar

   Takk for tips! Ja, det er akkurat det. Planlegge og fryse ned. Kjøttkaker er en sånn ting jeg aldri gidder å styre med for en middag, men det kan jo godt stekes opp i haugevis på én kveld, og så har jeg dem lenge. Og jeg tenker det må bli en bakedag eller tre snart også, når jentungen kommer hjem igjen! 😀

 6. Veldig vanskelig spørsmål det der! Det ideelle er jo å handle på tilbud og bruke helt opp før man kjøper samme vare igjen. Det fungerer kjempegodt i teorien! I praksis, derimot, er det fort gjort at det som puttes i frysen sjelden tas opp igjen og når man gjør det, forstår man hvor fort tiden går..

  Gratulerer med fryseboks! Det ER veldig praktisk, altså!
  Og for en deilig følelse å bli mer miljøvennlig på kjøpet, da!

  Kjempebra!

  1. Nienna says: Svar

   Ja, det blir nok litt forskjell på teori og praksis… Ser allerede nå at jeg kanskje må begynne å spise litt av fisken jeg har begynt å putte nedi der, men nå er jeg plutselig skikkelig sær og teit, for nå har det blitt et lager jeg vokter med livet mitt! *gliser* Jeg er jo ikke ferdig med å fylle den opp, må vite. Det er så gøy å finne gode tilbud og putte nedi der. 🙂

   Og takk! 🙂
   Nienna postet nylig…Jeg har fått pakke fra Villheim!My Profile

 7. Vil ha mail
  Avdelingholt/ Anja Holt postet nylig…Sunn snacks My Profile

  1. Nienna says: Svar

   <3
   Nienna postet nylig…Jeg har fått pakke fra Villheim!My Profile

 8. […] ~ kjøp fryseboks – og bruk den bevisst, så kan du handle stort når tilbudene er gode nok […]

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge