Farvel januar, hallo februar + gratis orakelkort (hvis du vil)

Januar er over… og hva skal jeg si. Jeg syns det er evigheter siden nyttårsaften, og jeg syns årets første måned har sneglet seg i vei som halvfrossen sirup i oppoverbakke. Nyhetsbildet har vært noe… spesielt, for å si det sånn. Det kjennes ut som når man faller på sykkel og det er så uendelig lenge til man treffer asfalten. Man rekker å tenke så mye før det smeller. Antagelig er det derfor denne måneden har gått så seint. Alt jeg pleide å tro på, som for eksempel de demokratiske verdiene, ser ut til å rakne, og det er mye ommøblering som skjer i hodet mitt for tida. Og jeg merker at jeg bruker en del energi på det. What to make of it all. Hvordan man skal eksistere i en verden som går i Infinite Improbability Drive.

Januar har ironisk nok, eller kanskje ikke så merkelig, i stor grad bestått av å rydde unna gammelt kaos og få orden på ting. Jeg har kastet ut kjøkkenbordet som tjente som hjemmekontor, og satt inn et nytt. Jeg har kastet ut den pulten som bare stod og samlet støv på kjøkkenet, og satt inn en dypfryser isteden. Og på toppen av dette, fant jo vaskemaskinen ut at den skulle ta kvelden også, så i dag har jeg kjøpt meg en ny. Kombinert vask og tørk, så jeg slipper å ha stua full av klesvask til enhver tid hele vinteren (eller når sommerværet ikke tillater utetørk).

Men det virker som jo mer jeg rydder og jo mer plass jeg skaper, jo mer kaos kommer det inn. Litt sånn osmose-effekt, om du husker naturfagen fra skolen. Utligning. Der vann fra den ene beholderen flyter over i den som står inntil, om bare veggen tillater at det renner gjennom. Veggen mellom meg og resten av verden kjennes ikke så veldig solid akkurat nå. Det bare flyter inn her også.

Kanskje februar blir bedre.

Jeg øynet et snev av vårsol i dag. Vi er halvveis, ca, mellom midtvinter og vårjevndøgn. Det må jo telle for noe.

Det slo meg også isted at verden trenger en liten dose magi for tiden. Kanskje ikke bare «for tiden», men spesielt nå. Så jeg bestemte meg for å børste støv av orakelkortene mine igjen, for å trekke et generelt kort for februar for deg som leser bloggen min. Et sted å legge fokuset i den måneden som kommer.

Og kortet jeg trakk, fra Wild Wisdom of the Faery Oracle, var The Gift. Jeg trakk det opp-ned, så jeg deler det som står om «reversed meaning» i boka.

You may feel the urge to make a gift to another being, to whom you are drawn. The reversed meaning of this card may also mean that it is time to care for animals and small beings around you, who may need healing and nursing. Investigate alternative energy methods of healing animals when this card is drawn; simply search for a down-to-earth and humble practitioner of great integrity. It may be time to seek wise assistance to lose weight and transform your physical self in a practical, sensible, healthful and self-loving manner.

Det første jeg tenker på, er at det kan være lurt å gi litt support til naturvernorganisasjonene nå. Det ser ikke lyst ut, verken i USA eller her. Han hvis navn jeg nekter å nevne, men som nå er verdens mektigste, har fjernet all informasjon om klimaendringer fra det hvite husets nettsider. Han har opphevet loven som skulle sikre amerikanerne rent vann. Han har åpnet for rørledningene i Dakota igjen. Og han har bare såvidt begynt.

Så… Meld inn ungene i Pandaklubben, for eksempel. Eller Miljøagentene. Velg deg en ting å støtte selv også, bare gjør noe. Hva som helst. Bare noe. Selv har jeg ungen min i begge disse klubbene, og jeg er rovdyrfadder selv. Jeg skjønner jo at det ikke er i nærheten av nok, men kanskje hvis alle gjør bittelitt? Jeg blir i alle fall veldig glad om du gjør et eller annet for å støtte noen som gjør noe fint, og legger igjen en kommentar under her om hva du har gjort.

What if we rise…

Dagens soundtrack:

Settle.

Rest.

Then move on.

Then move on.

Further on.

Og hvis du vil at jeg skal trekke et kort spesielt for deg, så gjør jeg gjerne det også – om du sier fra i kommentarfeltet innen torsdag 2. februar klokka 12. OK?

 

Følg meg på Facebook og Bloglovin også, så blir jeg glad! 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comment

 1. Jeg vil trekkes!

  Settle.
  Rest.
  Then move on.
  Then move on.
  Further on.’

  Passende for flere av oss.
  Avdelingholt/ Anja Holt postet nylig…Jeg er ett vanedyr (anbefaling)My Profile

  1. Nienna says: Svar

   Kortet ditt heter Dragon’s Pet! 🙂

   Reversed meaning, det også:

   «Being distracted and dismissive of messages reaching you from your animal companions, plant allies, from the wild or those who choose to share their lives with you.»

   «You must develop your skills and listen to all that is with you when this card turns up for you in its upside-down form – don’t block out the voices. Instead of reprimanding a barking dog, ask the dog why it barks, and then listen – really listen – it will come to you then.»

   🙂

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge