Enkelt tips for forkjøla barn

Klokka er omtrent 11, og jeg sitter her og nyter stillheten som endelig har senket seg over heimen. Bare tenkte jeg ville dele et tips før jeg legger meg, som faktisk bidrar til at denne stillheten faktisk kan senke seg sånn i utgangspunktet.

Influensaen kom, ser du. På fredag fikk jeg hjem en ganske hostende datter på bussen.

Denne mammaen har heldigvis en baderomshylle full av eteriske oljer – deriblant eukalyptus og peppermynte, som ofte er tilsatt i halstabletter av ulike typer, og som gir litt lindring og åpning av luftveier. Dette er ekstra kjekt å ha akkurat nå, fordi det er ganske upraktisk å spise halstabletter gjennom hele natten. For ikke å snakke om farlig.

Oljebrenner er løsningen (annonselenke). Det er i bunn og grunn bare en skål med et telys under, som du da bare tar litt vann i først og så dråper med eterisk olje etterpå. Når du tenner telyset, så varmes oljene opp og sprer seg i rommet. Sånn at du puster dem inn.

Det tetner seg jo ofte når man legger seg ned. Det er ikke lett å få sove når overkroppen er full av slim. Så da setter vi en oljebrenner på soverommet, full av oljer som åpner opp luftveiene. Og så blåser jeg bare ut lyset når det etterhvert blir min tur til å legge meg.

 

Photo by Honou

Følg meg på Facebook og Bloglovin også, så blir jeg glad! 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 Comment

 1. Det var et lurt tips! Vi bader også i epsomsalt, og tilsetter litt baseolje med eteriske oljer blandet ut hvis noen hangler litt.
  Anita Husevåg postet nylig…Skumkake til valentines (sukkerfri, lavkarbo)My Profile

  1. Nienna says: Svar

   Åh, den som hadde badekar igjen, ja. SAVN!! Jeg pleide også det, før. Lange, gode aromaterapibad, av og til med epsomsalt. <3

 2. Dere er så flinke, dere to!

  Jeg har oljebrenner, men eteriske oljer mangler jeg kunnskap om. Mål for året?
  Avdelingholt/ Anja Holt postet nylig…Den store jenta (Fokusuke – Store barn)My Profile

  1. Nienna says: Svar

   Det er kjempekjekt å ha i bakhånd!! 🙂

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge