En av de beste tingene med å jobbe hjemmefra…

…er at når ungen klager både på kvelden og tidlig neste morgen på en sviktende form, så er løsningen så åpenbar.

I dag ble det en sånn dag her i heimen. Avkommet ser ut til å ha pådratt seg den samme influensa-ish tingen jeg selv hadde i helga, hvor jeg stort sett bare ble liggende og se på Netflix, så jeg lot henne bli hjemme i dag. Turdag og en sliten, vond kropp er ikke den helt beste kombinasjonen.

Men det var jo ingen krise.

Hun pakket seg bare inn i kosedressen sin, tullet seg inn i dyna og lå der og så på Netflix på nettbrettet sitt, mens jeg satt her i stua og jobbet de timene jeg skulle – bare kort avbrutt nå og da av ei lita jente som skulle ha en klem av mammaen sin og ellers hadde det forholdsvis greit.

Og det er så mye verdt, tenker jeg. Det er så mye verdt å føle at man har tid til ungen sin, samtidig som man også får gjort det andre man skal uten noe stress. For det gjør jo ikke noe om hun er hjemme med meg. Det gjør ikke noe for henne at jeg holder på med andre ting heller. Og jeg trenger ikke å ta ut hjemme-med-sykt-barn-dag.

Etterpå, når jeg var ferdig med arbeidstimene mine, så var det bare å sette på middagen som allerede var handlet inn i går, og så spiste vi en tidlig middag før vi slappa av litt sammen i sofaen. Det er akkurat et sånt stressfritt liv jeg trenger, som jeg alltid har ønsket meg.

Jeg var hjemmemamma i de tre første årene. Etter det var jeg student med frivillig oppmøte, så jeg har egentlig aldri kjent på følelsen av å måtte dra på jobb selv om hjertet mitt sier jeg burde vært hjemme. Jeg har aldri behøvd det, jeg har alltid bare kunnet gjøre det som kjennes riktig i så måte. Og jeg er bare så utrolig glad for at jeg kan fortsette med det nå som jeg faktisk jobber hjemmefra mesteparten av tiden.

Og jeg vil bare anbefale dette livet til alle som måtte finne på å gå med tankene om å be om hjemmekontor i alle fall noen dager i måneden: Gjør det! Om du kan, så gi deg selv den friheten. Det er verdt det alle dager for min del, men spesielt var det verdt det i dag.

 

PS! Bildet ovenfor er ikke av noen av sengene her i huset. Jeg fant det på Pixabay, og gjorde meg et mentalt notat av at et sånt soverom blir det nest-neste prosjektet her i heimen. Men først et annet prosjekt, som jeg kanskje forteller dere om i morgen… 🙂

 

Følg meg på Facebook og Bloglovin også, så blir jeg glad! 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge