Digital detox, barneversjonen

Postet av den 20. okt. 2016

Digital detox, barneversjonen

/inneholder affiliatelinker/

– Vet du hva? sa jeg. – Nå skal vi innføre en ny regel her i huset.

Jeg kunne se på henne at all verdens gru ramlet innover henne som en vinterstorm i august. Så slapp jeg bomben.

– Vi skal begynne å skru av TV, PC og mobil klokka halv ni om kvelden.

I sånn omtrent 3 sekunder kunne jeg høre en knappenål falle.

Og så… O’ skræk!

– Nei!! Mammaaaaa!!

Les mer

Mitt nye (nesten) internett-frie liv

Postet av den 16. okt. 2016

Mitt nye (nesten) internett-frie liv

I slutten av september tok jeg en avgjørelse.

Jeg trykket på knappen.

Den det står «avinstaller» på.

Borte ble Facebook. Messenger gikk samme vei. Deretter forsvant også Snapchat.

Jeg beholdt Instagram. Men jeg har slått av alle varsler. Det samme gjorde jeg med mailen, før jeg til slutt avbestilte alle SMS-medlemskap.

Og stillheten senket seg.

Les mer

En drøss med ting du kan gjøre istedenfor å sitte her

Postet av den 26. sep. 2016

En drøss med ting du kan gjøre istedenfor å sitte her

Jeg har gått lei av internet. Skikkelig, skikkelig lei. Av hele internet.

Ironien er at jeg fortsatt har denne bloggen, og jeg føler at jeg burde gjøre noe meningsfullt med den hvis jeg først skal ha den. Jeg liker å skrive og sånn, men jeg bare oooorker ikke mer av det jeg ser overalt nå. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om visse flate eller ikke så flate mager, for eksempel. Jeg er dritlei av å se promoposter for babyprodukter, og jeg er ganske lei av å høre om hvor fint / kjipt det er å være mamma også.  Og hvordan jeg burde trene og hvilken matpakke barnet mitt burde få og hvilken leppestift som er både vegansk og kul akkurat denne uka. It never fucking ends.

Les mer

Høstjevndøgn 2016

Postet av den 23. sep. 2016

Høstjevndøgn 2016

I går var det høstjevndøgn.

Jeg fikk ikke gjort stort med det da, siden jeg var opptatt med jobb og barn som skulle hit og dit og så videre, men i kveld… I kveld har jeg barnefri og har tiden for meg selv.

Akkurat nå holder jeg på med å bytte ut sommerens hvite gardiner med brune, og ellers ønske høsten velkommen med rene, grønne og brune duker og dekorasjoner her og der. Det er rart å se hvordan hele leiligheten forandrer seg og blir høstlig og vakker, bare ved litt innsats!

Les mer

Pokémon Go – og gå og gå og gå litt til

Postet av den 21. jul. 2016

Pokémon Go – og gå og gå og gå litt til

Det hele begynte så uskyldig.

Jeg skulle bare laste det ned for å se om jeg fikk det til å funke til jentungen kommer hjem fra ferie.

Og så måtte jeg se om nabolaget var trygt.

En liten larvelignende sak i krysset nedi gata her vi bor: ok. Det kan vi leve med.

Verdens søteste lilla sak som plutselig manifesterer seg på andre siden av Europaveien, det er ikke så ok.

Og hva gjør man nå når man går tom for pokéballer, egentlig? Hvor langt kan jeg tillate at åtteåringen min sykler avgårde for det?

Les mer

Stor sommergiveaway!

Postet av den 10. jun. 2016

Stor sommergiveaway!

Er dere klare for en stor giveaway? Det er jeg, nemlig! Nå vil jeg gjerne feire sommeren sammen med deg, så jeg sparker i gang en giveaway på Facebook, med noen av mine yndlingsting! Her finner du både bøker, te, frø, et varmt sjal og et lite armbånd du kan beholde selv eller gi videre om det ikke passer til deg.

Dette er det du kan vinne:

Les mer

Fanget

Postet av den 9. jun. 2016

Fanget

Ute skinte solen. Selv satt hun inne, med bare et rotete skrivebord foran seg. Det vil si, om hun hadde løftet blikket – noe hun ikke våget akkurat nå – ville hun også sett at klesvasken trengte å legges sammen og ryddes vekk, at chinchillaen hun hadde boende i et digert bur bak seg hadde spredd sagflis og små chinchillabæsjer utover hele gulvet, og at kveldsmattallerkenen fra kvelden før fortsatt stod igjen på bordet. Blikket hennes gikk lengselsfullt mot bøkene som stod på en hylle rett til venstre for henne. Last Child of the Woods. The Nature Principle. Reconnecting with nature. De stod alle der og ventet på henne.

Les mer

Enda en ny diagnose kan legges til…

Postet av den 3. jun. 2016

Enda en ny diagnose kan legges til…

En fordel med å ha kommet seg inn i NAV, er at de krever dokumentasjon. Bøttevis med dokumentasjon. Og det betyr at legen hyppig må besøkes og ymse prøver tas til stadighet. Bare for å få den hele og fulle oversikten.

Så her om dagen bestilte jeg meg en ny time for utredninger av ymse slag, på NAVs befaling. Morsomt nok fører dette til at hodet mitt skal scannes om et par ukers tid, for å sjekke det nevrologiske aspektet etterpå.

Men.

Les mer

Geriljaplanting – sivil ulydighet light!

Postet av den 30. mai. 2016

Geriljaplanting – sivil ulydighet light!

Hvis du er like oppgitt som jeg blir noen ganger av hvordan folk behandler naturen rundt deg, så frykt ikke – det finnes løsninger. En av dem er å rett og slett være litt bad guy iblant, på en veldig snill og dekorativ måte. 🙂

Det er noe som heter geriljaplanting, som såvidt har kommet til Norge. Det høres like kult ut som det er: man planter «ulovlig» på offentlig eiendom. Du vet, der de gjerne bare neglisjerer eller hugger ned det som finnes av planteliv etter eget forgodtbefinnende. Og lager plener der det kunne vært blomster og spiselige ting.

Les mer

Handlenettutfordring!

Postet av den 28. mai. 2016

Handlenettutfordring!

Jeg sitter akkurat nå og leser om hvor lang tid en plastflaske bruker på å råtne.

Vil du tippe?

5 år? 50 år?

Svaret er 450.

Det betyr at om en tenkt plastflaske hadde blitt dumpet i havet i år 1566, så ville den ikke blitt borte før nå. Vi snakker Nostradamus-perspektiver. Han døde det året.

Les mer

Hvorfor jeg velger WordPress

Postet av den 27. mai. 2016

Hvorfor jeg velger WordPress

Det er nå omtrent 10 år siden jeg først satte min fot i en blogg, og jeg begynte nokså fort på WordPress. I løpet av disse ti årene har jeg av og til spurt meg selv om jeg kanskje skulle bytte bloggplattform, og kanskje til og med melde meg inn i det bloggsamfunnet resten av Norge ser ut til å ha meldt seg inn i: Blogg.no. Sånn for å få litt selskap i all min ensomhet.

Det hender fortsatt at jeg lurer på det. Kanskje man ville fått flere lesere også, om man hadde et stort bloggsamfunn med seg. Kanskje, kanskje ikke. Men jeg tror ikke jeg hadde klart å leve med det.

Les mer

Sparetips: stoppe sokker

Postet av den 26. mai. 2016

Sparetips: stoppe sokker

Hvis du er like treg som meg, så har du sikkert ikke ryddet unna ullsokkene etter vinteren enda. Jeg vet at mine sokker i alle fall trenger litt hjelp, og det kan være greit å fikse det nå før du legger dem bort. For all del: ikke kast sokkene dine selv om det er hull i dem. Det er fullt mulig å redde dem, om du bare har en nål og en ulltråd i omtrent samme farge som sokkene dine – raggegarn koster ikke all verdens heller, om du kjøper et nøste.

Les mer

Helse begynner visst på kjøkkenet

Postet av den 25. mai. 2016

Helse begynner visst på kjøkkenet

Etter noen dager hvor alt har gått skeis nå, har jeg muligens klart å pusle sammen hva som gikk galt. Stress (som i 17. mai), søvnmangel (som å bli vekket og ikke få sove igjen) er helt klart en stor del av årsaken. Men det er en ting til. Kosthold. Og det er noe ganske spesifikt. Jeg nevnte at jeg hadde begynt å lage meg grønn smoothie, og drukket det hver dag i flere dager på rad. Jeg merket stor forskjell etterhvert, på mange måter. For det første fikk jeg mer energi av det. For det andre ble jeg mindre sulten. Jeg har i mange år, sikkert siden jeg var 20, kunnet spise så maten stod langt opp i halsen min, men uten å få metthetsfølelse noen ganger. Hvilket gjør det umulig å gå ned i vekt også, siden jeg verken kan trene så innmari mye før muskler og ledd protesterer for mye, og siden kroppen bare KREVER at jeg spiser, NÅ og MYE. For det tredje skjedde det noe med tunga mi også – den blir fort rød og hoven og sprukken, noe jeg skjønner kan være vitaminmangel. Den ble også bedre, etter noen dager med denne smoothien.

Les mer

Ting jeg gjorde for meg selv i dag

Postet av den 24. mai. 2016

Ting jeg gjorde for meg selv i dag

Egenomsorg er gjerne noe som bare forsvinner i ingenting i løpet av en travel hverdag. Vi trenger det, alle sammen, noen av oss kanskje mer enn andre i perioder. Og om man er skrudd sammen som jeg er, med lange lister i hodet over Alle Tingene Man Vil Gjøre, så suger det skikkelig når man tvinges til å ta en nededag eller flere.

Så jeg bestemte meg nettopp for å gi meg selv en ny vane. Jeg skal skrive opp en liste med «ting jeg gjorde for meg selv i dag» hver eneste dag. Sånn at min indre listemaniac får sitt kick selv om jeg ikke har gjort en dritt produktivt. Jeg tenker jeg kanskje skal starte en egen seksjon i almanakken min for bare dette.

Les mer

Slitsomme dager

Postet av den 23. mai. 2016

Slitsomme dager

Det har vært noen slitsomme dager i det siste. Jeg ligger på sofaen nå, og blogger rett og slett på mobilen fordi det virker så uendelig langt bort til skrivebordet der laptopen står. Jeg er trøtt, sliten, demotivert og lei, og tror rett og slett jeg skal legge meg snart.

Det begynte med 16. mai, hvor jeg brukte hele dagen på å sy om bunaden min så den skulle passe. Så var det 17. mai, hvor alt gikk i ett…

Og så kom den natta som virkelig vippa meg av pinnen. Jeg skal fortelle deg hva som skjedde, sånn at du også kan le litt av energinivået mitt – eller den totale mangel på sådan.

Les mer