Luke 6 i Inspiras julekalender: «En vakrere verden er mulig» (bok)

Postet av den 6. des. 2016

Luke 6 i Inspiras julekalender: «En vakrere verden er mulig» (bok)

*sponset innlegg*

Endelig ble det min tur til å presentere en luke i bloggnettverket Inspiras julekalender! Luke nummer seks er i dag, og det er meg en stor glede å åpne den – for den inneholder…

*trommevirvel*

Dagens luke inneholder boken En vakrere verden er mulig, av Charles Eisenstein, utgitt på Flux Forlag. Dette er en av mine yndlingsbøker, og jeg er så glad for å få lov til å gi bort en i dag! Jeg kommer stadig tilbake til den i tankene, og det hender jeg må bla litt i den bare for å få med meg en eller to setninger derfra sånn innimellom.

 

en-vakrere-verden-er-mulig

 

Om du noen gang har fortvilt over nyhetene om en verden som ser ut å falle sammen mer og mer, eller om du, som meg, har revet av deg håret på hodet for å finne ut hva det er meningen du skal gjøre med alt dette, så er dette en bok du absolutt bør lese. Den er en liten valiumpille og en liten vitamininnsprøyting i ett, om du trenger både noe som roer deg ned og som gir deg noe å tenke videre på – med litt mer positivitet enn tidligere. Her er forlagets omtale av boken:

Adskilt eller forbundet?

Hva er menneskets natur? Er vi grunnleggende adskilt eller forbundet? Og hva er konsekvensene av den historien vi forteller både oss selv og andre om hvem vi er?

Sosiale og økologiske kriser herjer. Hva kan enkeltmennesker gjøre for å skape en bedre verden? Denne tankevekkende boken er en antitese til kynismen, frustrasjonen og lammelsen mange av oss føler. Vår kulturs ledende myte, handler om at vi er atskilt. At vi kan forandre verden ved å kjempe imot det onde, som alltid er det eller de «andre». Men det virker ikke. Det skaper bare mer hat.

I dag blir det stadig vanskeligere å tro på den gamle fortellingen og dens verktøy. Isteden ser vi at mennesket er en del av helheten. Til syvende og sist rammer det oss selv når vi går løs på våre omgivelser, enten vi bruker våpen eller sprøytemidler.

Når vi husker at vi alle er forbundet, og handler deretter, kan vi skape reell forandring i verden. Det viser Eisenstein med forbløffende eksempler fra virkeligheten. Som da fredsaktivister omfavnet en grusom krigsherre i Liberia, isteden for å hate ham. Dermed kunne han identifisere seg med dem. Han begynte å jobbe for deres sak.

Individers modige og vennlige handlinger skaper en ny fortelling om hvordan verden fungerer. Eisenstein skildrer det nye verdensbildet på en intelligent og inspirerende måte.

Du kan også lese et lite utdrag av den i dette blogginnlegget som jeg skrev for litt siden.

 

Om du vil være med i trekningen av En vakrere verden er mulig, så legger du bare igjen en kommentar på dette blogginnlegget, og så trekker jeg en tilfeldig vinner i morgen kveld.

Og i morgen finner du luke nr 7 på Fru Jacobsens blogg – følg henne også på Facebook, så får du med deg varslene!

Les mer

Bloggnettverket Inspiras julekalender 2016

Postet av den 27. nov. 2016

Bloggnettverket Inspiras julekalender 2016

Dette har virkelig vært en supermammahelg av de sjeldne, kjenner jeg. Ikke bare er alle julegaver med unntak av en allerede i boks (og den siste bestiller jeg i morra!), men jeg har også fått oss gjennom både en sceneprøve for jentungens juleoppvisning OG vært på en julegrantenning i dag. I tillegg til å klare å henge opp adventsstjerna og grave frem adventsstaken fra den dype glemsel i toppen av et skap… Og jeg sier ikke dette fordi «se så perfekt jeg er», altså, jeg sier det med et lett vantro blikk på meg selv, i og med at det dermed ligger an til den rolige desemberen jeg har drømt om siden jeg ble voksen. Og jeg trodde ikke det kom til å være mulig. Noen gang.

Les mer

Juleforberedelsene er offisielt i gang

Postet av den 14. nov. 2016

Juleforberedelsene er offisielt i gang

Jeg har begynt å forberede julen 2016.

For i år skal jeg ikke stresse.

Jeg skal ha en fin, rolig og god jul, og jeg skal ikke stresse.

Derfor er allerede tre julegaver i boks, noe som må være ny rekord.

Men kanskje enda viktigere: Jeg har tatt en avgjørelse i år. Jeg har tenkt på den i mange år allerede, men i år har jeg faktisk både overskudd og økonomi til det.

Les mer

Hjernen og hjertet, episode 1

Postet av den 13. nov. 2016

Hjernen og hjertet, episode 1

Hjernen: Så, hva skal vi skrive om i kveld? Du sitter her med et blankt ark på skjermen, men hva syns du skal vi gjøre med det?

Hjertet: Uhm….

Hjernen: Kom igjeeeen, da. Du vet du har så innmari mye på deg, det er på tide å få det av og sendt det ut i verden.

Hjertet: Jeg vet det, men…

Hjernen: Hva da men? Det er ikke noe men! Det er bare å skrive det, du er vant til å bli spurt om dette, og du er vant til å bare få danse fritt med ordene på tastaturet. Så jeg skjønner ikke hva som skjer her nå, for denne siden er fortsatt blank!

Les mer

Månedens bokanbefaling: En vakrere verden er mulig, av Charles Eisenstein

Postet av den 11. nov. 2016

Månedens bokanbefaling: En vakrere verden er mulig, av Charles Eisenstein

/sponset innlegg/

I forrige innlegg lovet jeg at jeg skulle komme tilbake og skrive et innlegg om en bok. Og jeg har tenkt lenge og vel over hvilken bok det skal bli, men det er en spesiell bok tankene mine stadig vender tilbake til, og det er en spesiell bok jeg tenker at verden virkelig burde lese når det ser svart som natta ut i nyhetsbildet. Denne gangen også.

Den boken heter En vakrere verden er mulig, er skrevet av Charles Eisenstein, og er utgitt på Flux Forlag.

Kjære deg som frustrerer over tingenes tilstand akkurat nå, og som ser med bekymring i retning USA. Kjære deg som ser hva som skjer her til lands også, og ikke liker det du ser. LES DENNE BOKEN!

Les mer

Månedens bok

Postet av den 3. nov. 2016

Månedens bok

Når jeg startet denne bloggen, var det blant annet med litteratur i tankene. Jeg ville ha en bokblogg, rett og slett, hvor jeg også knyttet sammen litteraturen med den virkelige verden – og da spesielt den økologiske verden. Og jeg hadde tenkt jeg skulle skrive masse bokanmeldelser og lese og dele alt jeg fant i min fine, naturlige og vakre verden. Men jeg tok ikke med i betraktningen at livet holder på å skje hele tida, når man har barn og jobb og prosjekter og husarbeid og en kropp som må trenes for å fungere. Det tar betraktelig lenger tid å lese en bok enn å blogge om den etterpå, for å si det sånn. Og derfor begynte denne bloggen å dø litt sånn sakte men sikkert.

Les mer

Kontantstøttetull

Postet av den 31. okt. 2016

Kontantstøttetull

Jeg sitter og leser avisene i ettermiddag. Kontantstøttekranglingen raser igjen. Og jeg vakler mellom matt, sint og frustrert. Men nå skal jeg prøve å samle tankene nok til at det blir en sammenhengende tekst av det. Bare gi meg et lite øyeblikk.

Sånn.

Les mer

Netflix-anbefaling for barn: De fem legendene

Postet av den 30. okt. 2016

Netflix-anbefaling for barn: De fem legendene

Det er en rolig helg her i heimen. Vi slapper av, spiser godteri, leser og ser på TV. Det vil si, Netflix.

Og i jakten på noe annet å se på enn x antall Disney-serier som tar «gnålete og meningsløst» til et helt nytt nivå, kom jeg over denne lille perlen i går. De fem legendene. Som handler om at barns håp, drømmer og forestillingsevne må passes på og beskyttes – for hvis vi mister det, så har vi mistet noe som aldri kan erstattes.

Les mer

Halloween og jakten på meningen

Postet av den 29. okt. 2016

Halloween og jakten på meningen

Det er visst den tiden på året hvor man skal mene noe om Halloween igjen. Og mye er allerede skrevet, og mye er allerede sagt. Jeg skal ikke gjenta så mye av det. Ja, julebukk er fint og nostalgisk og jeg heier på julebukker. Ja, Halloween er morro for ungene, og jeg har ingen motforestillinger mot at unger skal ha det morro – de kan få så mange hull i tennene de bare vil, for min del, så lenge min unge pusser tennene sine godt og lenge etter en plyndring.

Men jeg har noe jeg vil si likevel.

Og det er at Halloween eller Samhain, eller allehelgensnatt for den del, faktisk betyr noe for noen.

Les mer

Facebook bruker deg til markedsføring – bruk dine krefter til det gode!

Postet av den 28. okt. 2016

Facebook bruker deg til markedsføring – bruk dine krefter til det gode!

Så, som en oppfølging til onsdagens blogginnlegg om hvorfor jeg ikke liker Facebook lenger… og etter noen kvelder med dyp ettertanke… har jeg kommet frem til en slags konklusjon.

Du, som privatperson, i egenskap av å ha en mailadresse og ha gitt den bort til Facebook (som også eier Instagram!), jobber med markedsføring om du vet om det eller ikke. De har ikke tenkt å betale deg for jobben, det tror jeg du kan se rimelig langt etter, men begrepet «forbrukermakt» får jo en helt ny dimensjon. Når alle forbrukere by def blir markedsførere, så er det også opp til oss hva som skal markedsføres der ute.

Les mer

En av mange grunner til at jeg ikke liker Facebook lenger

Postet av den 26. okt. 2016

En av mange grunner til at jeg ikke liker Facebook lenger

Når man begynner å grave seg litt ned i markedsføringsteknikker, så hender det at man kommer over noen mindre smakfulle råd. Og selv om man avstår fra å følge dem selv, så forhindrer jo ikke det andre å følge dem… så i kveld har jeg tenkt å fortelle dere om noe nettbutikker og andre som markedsfører noe som helst på nett kan gjøre på Facebook.

Er du klar?

Ok.

Les mer

Netflix-anbefaling: Black Mirror

Postet av den 23. okt. 2016

Netflix-anbefaling: Black Mirror

God søndag, godtfolk.

Akkurat nå sitter jeg i sofaen min, spiser potetgull til frokost og ser på en nyoppdaget serie på Netflix. Den heter Black Mirror, og jeg kan virkelig anbefale den. Ikke bare fordi den er BRA (den har vunnet en Emmy), men fordi den også er veldig veldig relevant og tankevekkende.

Black Mirror is a British television anthology series created by Charlie Brooker that features speculative fiction with dark and sometimes satirical themes that examine modern society, particularly with regard to the unanticipated consequences of new technologies.

Les mer

Digital detox, barneversjonen

Postet av den 20. okt. 2016

Digital detox, barneversjonen

/inneholder affiliatelinker/

– Vet du hva? sa jeg. – Nå skal vi innføre en ny regel her i huset.

Jeg kunne se på henne at all verdens gru ramlet innover henne som en vinterstorm i august. Så slapp jeg bomben.

– Vi skal begynne å skru av TV, PC og mobil klokka halv ni om kvelden.

I sånn omtrent 3 sekunder kunne jeg høre en knappenål falle.

Og så… O’ skræk!

– Nei!! Mammaaaaa!!

Les mer

Mitt nye (nesten) internett-frie liv

Postet av den 16. okt. 2016

Mitt nye (nesten) internett-frie liv

I slutten av september tok jeg en avgjørelse.

Jeg trykket på knappen.

Den det står «avinstaller» på.

Borte ble Facebook. Messenger gikk samme vei. Deretter forsvant også Snapchat.

Jeg beholdt Instagram. Men jeg har slått av alle varsler. Det samme gjorde jeg med mailen, før jeg til slutt avbestilte alle SMS-medlemskap.

Og stillheten senket seg.

Les mer

En drøss med ting du kan gjøre istedenfor å sitte her

Postet av den 26. sep. 2016

En drøss med ting du kan gjøre istedenfor å sitte her

Jeg har gått lei av internet. Skikkelig, skikkelig lei. Av hele internet.

Ironien er at jeg fortsatt har denne bloggen, og jeg føler at jeg burde gjøre noe meningsfullt med den hvis jeg først skal ha den. Jeg liker å skrive og sånn, men jeg bare oooorker ikke mer av det jeg ser overalt nå. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om visse flate eller ikke så flate mager, for eksempel. Jeg er dritlei av å se promoposter for babyprodukter, og jeg er ganske lei av å høre om hvor fint / kjipt det er å være mamma også.  Og hvordan jeg burde trene og hvilken matpakke barnet mitt burde få og hvilken leppestift som er både vegansk og kul akkurat denne uka. It never fucking ends.

Les mer

Høstjevndøgn 2016

Postet av den 23. sep. 2016

Høstjevndøgn 2016

I går var det høstjevndøgn.

Jeg fikk ikke gjort stort med det da, siden jeg var opptatt med jobb og barn som skulle hit og dit og så videre, men i kveld… I kveld har jeg barnefri og har tiden for meg selv.

Akkurat nå holder jeg på med å bytte ut sommerens hvite gardiner med brune, og ellers ønske høsten velkommen med rene, grønne og brune duker og dekorasjoner her og der. Det er rart å se hvordan hele leiligheten forandrer seg og blir høstlig og vakker, bare ved litt innsats!

Les mer

Pokémon Go – og gå og gå og gå litt til

Postet av den 21. jul. 2016

Pokémon Go – og gå og gå og gå litt til

Det hele begynte så uskyldig.

Jeg skulle bare laste det ned for å se om jeg fikk det til å funke til jentungen kommer hjem fra ferie.

Og så måtte jeg se om nabolaget var trygt.

En liten larvelignende sak i krysset nedi gata her vi bor: ok. Det kan vi leve med.

Verdens søteste lilla sak som plutselig manifesterer seg på andre siden av Europaveien, det er ikke så ok.

Og hva gjør man nå når man går tom for pokéballer, egentlig? Hvor langt kan jeg tillate at åtteåringen min sykler avgårde for det?

Les mer

Stor sommergiveaway!

Postet av den 10. jun. 2016

Stor sommergiveaway!

Er dere klare for en stor giveaway? Det er jeg, nemlig! Nå vil jeg gjerne feire sommeren sammen med deg, så jeg sparker i gang en giveaway på Facebook, med noen av mine yndlingsting! Her finner du både bøker, te, frø, et varmt sjal og et lite armbånd du kan beholde selv eller gi videre om det ikke passer til deg.

Dette er det du kan vinne:

Les mer