Høstjevndøgn 2016

Posted by on sep 23, 2016 in Hedendom | 0 comments

Høstjevndøgn 2016

I går var det høstjevndøgn.

Jeg fikk ikke gjort stort med det da, siden jeg var opptatt med jobb og barn som skulle hit og dit og så videre, men i kveld… I kveld har jeg barnefri og har tiden for meg selv.

Akkurat nå holder jeg på med å bytte ut sommerens hvite gardiner med brune, og ellers ønske høsten velkommen med rene, grønne og brune duker og dekorasjoner her og der. Det er rart å se hvordan hele leiligheten forandrer seg og blir høstlig og vakker, bare ved litt innsats!

Read More

Pokémon Go – og gå og gå og gå litt til

Posted by on jul 21, 2016 in Pokemon Go, Yoga og trening | 1 comment

Pokémon Go – og gå og gå og gå litt til

Det hele begynte så uskyldig.

Jeg skulle bare laste det ned for å se om jeg fikk det til å funke til jentungen kommer hjem fra ferie.

Og så måtte jeg se om nabolaget var trygt.

En liten larvelignende sak i krysset nedi gata her vi bor: ok. Det kan vi leve med.

Verdens søteste lilla sak som plutselig manifesterer seg på andre siden av Europaveien, det er ikke så ok.

Og hva gjør man nå når man går tom for pokéballer, egentlig? Hvor langt kan jeg tillate at åtteåringen min sykler avgårde for det?

Read More

Stor sommergiveaway!

Posted by on jun 10, 2016 in Generelt | 0 comments

Stor sommergiveaway!

Er dere klare for en stor giveaway? Det er jeg, nemlig! Nå vil jeg gjerne feire sommeren sammen med deg, så jeg sparker i gang en giveaway på Facebook, med noen av mine yndlingsting! Her finner du både bøker, te, frø, et varmt sjal og et lite armbånd du kan beholde selv eller gi videre om det ikke passer til deg.

Dette er det du kan vinne:

Read More

Fanget

Posted by on jun 9, 2016 in skriving | 2 comments

Fanget

Ute skinte solen. Selv satt hun inne, med bare et rotete skrivebord foran seg. Det vil si, om hun hadde løftet blikket – noe hun ikke våget akkurat nå – ville hun også sett at klesvasken trengte å legges sammen og ryddes vekk, at chinchillaen hun hadde boende i et digert bur bak seg hadde spredd sagflis og små chinchillabæsjer utover hele gulvet, og at kveldsmattallerkenen fra kvelden før fortsatt stod igjen på bordet. Blikket hennes gikk lengselsfullt mot bøkene som stod på en hylle rett til venstre for henne. Last Child of the Woods. The Nature Principle. Reconnecting with nature. De stod alle der og ventet på henne.

Read More

Enda en ny diagnose kan legges til…

Posted by on jun 3, 2016 in Grusomme Skjebne | 3 comments

Enda en ny diagnose kan legges til…

En fordel med å ha kommet seg inn i NAV, er at de krever dokumentasjon. Bøttevis med dokumentasjon. Og det betyr at legen hyppig må besøkes og ymse prøver tas til stadighet. Bare for å få den hele og fulle oversikten.

Så her om dagen bestilte jeg meg en ny time for utredninger av ymse slag, på NAVs befaling. Morsomt nok fører dette til at hodet mitt skal scannes om et par ukers tid, for å sjekke det nevrologiske aspektet etterpå.

Men.

Read More

Geriljaplanting – sivil ulydighet light!

Posted by on mai 30, 2016 in Natur | 3 comments

Geriljaplanting – sivil ulydighet light!

Hvis du er like oppgitt som jeg blir noen ganger av hvordan folk behandler naturen rundt deg, så frykt ikke – det finnes løsninger. En av dem er å rett og slett være litt bad guy iblant, på en veldig snill og dekorativ måte. 🙂

Det er noe som heter geriljaplanting, som såvidt har kommet til Norge. Det høres like kult ut som det er: man planter «ulovlig» på offentlig eiendom. Du vet, der de gjerne bare neglisjerer eller hugger ned det som finnes av planteliv etter eget forgodtbefinnende. Og lager plener der det kunne vært blomster og spiselige ting.

Read More

Handlenettutfordring!

Posted by on mai 28, 2016 in Sparetips og forbruksredusering | 1 comment

Handlenettutfordring!

Jeg sitter akkurat nå og leser om hvor lang tid en plastflaske bruker på å råtne.

Vil du tippe?

5 år? 50 år?

Svaret er 450.

Det betyr at om en tenkt plastflaske hadde blitt dumpet i havet i år 1566, så ville den ikke blitt borte før nå. Vi snakker Nostradamus-perspektiver. Han døde det året.

Read More

Hvorfor jeg velger WordPress

Posted by on mai 27, 2016 in Generelt | 0 comments

Hvorfor jeg velger WordPress

Det er nå omtrent 10 år siden jeg først satte min fot i en blogg, og jeg begynte nokså fort på WordPress. I løpet av disse ti årene har jeg av og til spurt meg selv om jeg kanskje skulle bytte bloggplattform, og kanskje til og med melde meg inn i det bloggsamfunnet resten av Norge ser ut til å ha meldt seg inn i: Blogg.no. Sånn for å få litt selskap i all min ensomhet.

Det hender fortsatt at jeg lurer på det. Kanskje man ville fått flere lesere også, om man hadde et stort bloggsamfunn med seg. Kanskje, kanskje ikke. Men jeg tror ikke jeg hadde klart å leve med det.

Read More

Sparetips: stoppe sokker

Posted by on mai 26, 2016 in DIY | 0 comments

Sparetips: stoppe sokker

Hvis du er like treg som meg, så har du sikkert ikke ryddet unna ullsokkene etter vinteren enda. Jeg vet at mine sokker i alle fall trenger litt hjelp, og det kan være greit å fikse det nå før du legger dem bort. For all del: ikke kast sokkene dine selv om det er hull i dem. Det er fullt mulig å redde dem, om du bare har en nål og en ulltråd i omtrent samme farge som sokkene dine – raggegarn koster ikke all verdens heller, om du kjøper et nøste.

Read More

Helse begynner visst på kjøkkenet

Posted by on mai 25, 2016 in Generelt | 1 comment

Helse begynner visst på kjøkkenet

Etter noen dager hvor alt har gått skeis nå, har jeg muligens klart å pusle sammen hva som gikk galt. Stress (som i 17. mai), søvnmangel (som å bli vekket og ikke få sove igjen) er helt klart en stor del av årsaken. Men det er en ting til. Kosthold. Og det er noe ganske spesifikt. Jeg nevnte at jeg hadde begynt å lage meg grønn smoothie, og drukket det hver dag i flere dager på rad. Jeg merket stor forskjell etterhvert, på mange måter. For det første fikk jeg mer energi av det. For det andre ble jeg mindre sulten. Jeg har i mange år, sikkert siden jeg var 20, kunnet spise så maten stod langt opp i halsen min, men uten å få metthetsfølelse noen ganger. Hvilket gjør det umulig å gå ned i vekt også, siden jeg verken kan trene så innmari mye før muskler og ledd protesterer for mye, og siden kroppen bare KREVER at jeg spiser, NÅ og MYE. For det tredje skjedde det noe med tunga mi også – den blir fort rød og hoven og sprukken, noe jeg skjønner kan være vitaminmangel. Den ble også bedre, etter noen dager med denne smoothien.

Read More

Ting jeg gjorde for meg selv i dag

Posted by on mai 24, 2016 in Generelt | 0 comments

Ting jeg gjorde for meg selv i dag

Egenomsorg er gjerne noe som bare forsvinner i ingenting i løpet av en travel hverdag. Vi trenger det, alle sammen, noen av oss kanskje mer enn andre i perioder. Og om man er skrudd sammen som jeg er, med lange lister i hodet over Alle Tingene Man Vil Gjøre, så suger det skikkelig når man tvinges til å ta en nededag eller flere.

Så jeg bestemte meg nettopp for å gi meg selv en ny vane. Jeg skal skrive opp en liste med «ting jeg gjorde for meg selv i dag» hver eneste dag. Sånn at min indre listemaniac får sitt kick selv om jeg ikke har gjort en dritt produktivt. Jeg tenker jeg kanskje skal starte en egen seksjon i almanakken min for bare dette.

Read More

Slitsomme dager

Posted by on mai 23, 2016 in Grusomme Skjebne | 0 comments

Slitsomme dager

Det har vært noen slitsomme dager i det siste. Jeg ligger på sofaen nå, og blogger rett og slett på mobilen fordi det virker så uendelig langt bort til skrivebordet der laptopen står. Jeg er trøtt, sliten, demotivert og lei, og tror rett og slett jeg skal legge meg snart.

Det begynte med 16. mai, hvor jeg brukte hele dagen på å sy om bunaden min så den skulle passe. Så var det 17. mai, hvor alt gikk i ett…

Og så kom den natta som virkelig vippa meg av pinnen. Jeg skal fortelle deg hva som skjedde, sånn at du også kan le litt av energinivået mitt – eller den totale mangel på sådan.

Read More

Smakebit: Kentauren, av Odd Eirik Ness

Posted by on mai 22, 2016 in Litteratur, Smakebiter | 9 comments

Smakebit: Kentauren, av Odd Eirik Ness

/inneholder affiliatelink/

Dagens litterære smakebit kommer fra en liten roman jeg akkurat har begynt på. Den heter Kentauren, er skrevet av Odd Eirik Ness, utgitt i 2011, og er en finurlig liten sak.

Bakpå boken står følgende:

Året er 2060 og den rasjonelle eliten av Jordas innbyggere har for lengst kjøpt seg enveisbillett til Mars. Tilbake på Tellus befinner alle andre seg, på en planet som mest av alt minner om en permanent global alternativmesse. Ask er en respektert marsist, men når telluskvinnen Fest kommer inn i Asks verden, dannes det sprekker i den ultrarasjonelle komfortsonen hans. Snart kastes han ut på en indre og ytre reise som tar ham fra gjennomstrukturerte Mars til kaotiske Tellus, hvor han oppdager sex, sjokolade og andre sanselige undere som er utryddet på hjemplaneten hans. Vil Ask lykkes med å smelte überrasjonaliteten fra Mars sammen med hypersanseligheten på Tellus? Og vil han finne den vakreste av alle sammensmeltinger, den betingelsesløse kjærligheten?

Read More

Ecotrail er en ting!

Posted by on mai 22, 2016 in Generelt | 0 comments

Ecotrail er en ting!

Noen ganger… stadig oftere, faktisk… blir jeg positivt overrasket over verden. I dag var en sånn dag. Jeg rotet meg tilfeldigvis inn på Google Trends, og hva skuer der mine øyne blå? Noe som heter ecotrail trender i Norge, og jeg måtte selvsagt finne ut av hva dette var med en gang.

Kan det være at vi har et tiltak med økofokus i Norge? Og at folk faktisk googler det så mye at det dukker opp som trending? Jeg er fortsatt litt lamslått over dette, men det er da meget bedre enn å være lamslått av den generelle idiotien som vanligvis råder! Så jeg er happy, jeg!

Dette er hva jeg fant etter å ha googlet litt.

Read More

Jeg har så lyst til å lage en linkup!

Posted by on mai 21, 2016 in Generelt | 5 comments

Jeg har så lyst til å lage en linkup!

Hei, kjære lesere.

Jeg sitter her i kveld og kjenner at jeg har så veldig lyst til å lage en linkup! For deg som ikke vet hva det er, så er det en bloggpost som inneholder et skjema hvor andre bloggere kan legge inn link til sitt eget innlegg, innenfor et bestemt tema. Det er ikke så mange av dem her i Norge, men Smakebit på søndag er en fast ting hos bokbloggerne. Se nederst i blogginnlegget her, så ser du hva jeg mener. Du finner et på Modern Mrs. Darcy også. Anita og jeg gjorde et forsøk for en stund siden, som noen av dere sikkert husker, men det tok liksom ikke helt av da.

Read More

Nok er nok. Nå er jeg rovdyrfadder.

Posted by on mai 20, 2016 in Natur | 0 comments

Nok er nok. Nå er jeg rovdyrfadder.

Ute i norske skoger akkurat nå, lever det et sted mellom 30-35 ulver. De har et visst område de får lov til å holde seg i, helt langs kanten av landet. Ulvesonen. Krysser de sonegrensen, vil de bli skutt og drept. Stortinget har til alt overmål akkurat vedtatt at dette området nå skal bli enda mindre, slik at flere med all sannsynlighet vil bli skutt.

Bytt ut «ute i norske skoger» med «i Norge», og «ulver» med en hvilken som helst menneskegruppe. «Ulvesonen» kan du bytte ut med «segregert nabolag».

Read More

Sparetips: Spis vill mat

Posted by on mai 19, 2016 in Sparetips og forbruksredusering | 0 comments

Sparetips: Spis vill mat

Dagens sparetips skriver jeg egentlig like mye som inspirasjon for meg selv, siden jeg ikke har vært spesielt flink til dette de siste årene. Men det er straks sommer, og det betyr gratis mat.

Jepp.

Det vokser gratis mat ute, som du bare kan plukke og spise.

Read More

Det ble ikke perfekt, men det ble mer enn bra nok

Posted by on mai 18, 2016 in Generelt, Mammablogging | 0 comments

Det ble ikke perfekt, men det ble mer enn bra nok

Vi fikk til 17. mai i år også.

Jeg ligger her i senga og hviler mine slitne bein (og det meste annet), og tenker nok at jeg kommer til å forbli liggende mesteparten av dagen. Jeg brukte nok litt mer energi enn jeg egentlig hadde i går, og selv om jeg hadde vett nok til å styre unna bunadskoene, så kjenner jeg at jeg trenger en dag i horisontalen likevel.

Dagen ble ikke helt som jeg hadde tenkt, men den ble mer enn bra nok.

Read More